UUTISET

DeepCleanTech-hankkeen päätavoitteena oli helpottaa prosessiratkaisujen määrittelyä integroidun mallinnusosaamisen ja kokeellisen testauksen avulla. Toimenpiteet mahdollistavat myös riskien tunnistamisen ja mikrobiologisten sovellusten tehokkuuden parantamisen. Tutkimuksen kohteena oli typen (ND-prosessi) ja sulfaatin (SRB-prosessi) poistaminen kaivosteollisuuden jätevesistä. Hanke on saanut rahoitusta Business Finlandin Co-innovation-rahoitusohjelmasta. VTT on toiminut projektin vetovastuussa ja Savonia Ympäristötekniikan yksikkö osatoteuttajana. Projektikonsortioon osallistuivat seuraavat yritykset: Suomen Malmijalostus Oy, Outotec Oyj, Valmet Oyj, Langis Oy ja Sulfator Oy. Hankkeen toiminta-aika oli 1.5.2018–30.6.2020.

Lue raportti tästä.

By |Published On: 30 lokakuun, 2020|Categories: Uutiset|